Het nieuwe eBookplatform van de Nederlandse bibliotheken

De bibliotheek gaat met haar tijd mee! Zo is het al sinds begin 2014 mogelijk als lid van de bibliotheek e-books te lenen met uw pas van de nieuwe bibliotheek. Via de (nieuwe) e-booksite www.bibliotheek.nl/e-books kunt u als lid struinen door een groot aanbod van e-books. De ruim 10.000 e-books die vandaag de dag beschikbaar zijn, worden wekelijks uitgebreid met nieuwe titels van bijvoorbeeld luisterboeken, fictie en managementboeken, maar ook bestsellers ontbreken niet. Om e-books te kunnen lezen, is er een speciale Bibliotheek.nl app ontwikkeld. U kunt deze app downloaden in de Apple store (iOS) of Google Play (Android) store.

Direct e-books lenen

Hoe download ik een e-book op mijn laptop?
Alle e-book titels zijn te lezen op computer, tablet of mobiel! Ook is een groot aandeel van de e-books op een e-reader te lezen. Weten hoe u een boek op uw laptop of PC downloadt? Bekijk dan onderstaand instructiefilmpje. Deze filmpjes zijn ook gemaakt voor het downloaden van e-books op e-reader en tablet.

Kan ik ook e-books lenen als ik (nog) geen lid ben?
Helaas is het niet mogelijk om zonder bibiotheekpas of lidmaatschap van een bibliotheek e-books te lenen. Lenen van boeken (maar ook e-books) is momenteel alleen mogelijk als u lid bent van een bibliotheek. Mogelijk bent u al lid van een andere bibliotheek omdat u bijvoorbeeld studeert of woont in een andere stad. In dit geval kunt u alsnog als lid van een Nederlandse bibliotheek e-books lenen op de e-book portal van bibliotheek.nl/e-books. Bent u nog helemaal geen lid, en wilt u toch graag het landelijk aanbod aan e-books lenen, dan adviseren wij u lid te worden van de nieuwe bibliotheek.

Direct lid worden Bibliotheek Almere

Heeft u op de website van bibliotheek.nl problemen met het registreren met behulp van uw Almeerse bibliotheekpas, of heeft u andere vragen of opmerkingen over e-books? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Favoriete e-book niet gevonden?
Van veel klassieke boektitels zijn de auteursrechten verstreken. Velen daarvan zijn dan ook legaal beschikbaar op internet. Een kleine greep aan betrouwbare en bovenal legale bronnen zijn o.a. Project GutenbergWebarchive en de Bookserver. Andere sites waar gratis legale ebooks gedownload kunnen worden zijn http://gratis-boek.nl/gratis-downloaden.nlwww.gratis-nederlandse-ebooks.nl en http://bookboon.com/nl. Hier staan recentere titels, waarin om de paar bladzijden een advertentie staat. Ook dat is een manier om gratis boeken aan te bieden, zonder DRM.

 

 

E-books bij de bibliotheek Almere