Stem op jouw favoriete marketing foto/idee

De beste ideeën liggen op straat! Daarom zijn collega’s tijdens de marketing workshop van het sterrenscholingsprogramma gaan straatjutten. Ze hebben foto’s genomen in het Stadshart van interessante en opvallende marketinguitingen, die een inspiratiebron zijn voor nieuwe ideeën voor de bibliotheek. Hieronder staan de top 3 foto’s van iedere groep afgebeeld met een korte beschrijving. Welk marketing foto/idee is volgens jou het beste en verdient het om gerealiseerd te worden in de bibliotheek? Laat het ons weten en breng voor 30 juni 2011 je stem uit! Het foto-idee met de meeste stemmen wordt door de marketing afdeling verder uitgewerkt en zal door de winnende straatjutters onthuld worden……

Kies één foto en druk op de knop onderaan de pagina om je stem te versturen.

 

 

Foto 1: Bij de V&D in het Stadshart word je direct warm welkom geheten door de broodjes en andere lekkernijen die staan uitgestald. In de bibliotheek kan misschien ook gezorgd worden voor een iets warmer onthaal van het publiek bij binnenkomst, door te verwijzen naar het Nieuwscafé met behulp van sfeerplaatjes.

 

Foto 2: De QR-code in de etalage van deze winkel wekt de nieuwsgierigheid op van mensen om de boodschap te bekijken met een smart phone. Deze methode kan klanten naar binnen trekken of meer (achtergrond) informatie geven over de winkel en haar producten. De bibliotheek kan ook QR-codes plaatsen bij de verschillende winkels om zo meer informatie te geven over de inhoud/ collectie.

 

Foto 3: Deze foto op de gevel van The Society Shop straalt de sfeer van de winkel uit. Het publiek krijgt buiten al een voorproefje van wat er binnen te halen valt. De bibliotheek zou dit ook kunnen toepassen door de ramen (gevels) aan de kant van het stadshart te voorzien van sfeerbeelden, zodat mensen van veraf al zien wat de bibliotheek te bieden heeft.

 

Foto 4: Het logo van de V&D met de boom valt op. De boom geeft groei en vernieuwing aan en laat zien wat ze allemaal in huis hebben. Voor de bibliotheek zou een boeken- materialenboom leuk zijn, die de collectie weergeeft, maar die ook symbool staat voor vernieuwing en waarmee je alle leden kunt aanspreken.

 

Foto 5: De schoenenzuil van deze sportzaak springt direct in het oog, je ziet meteen welke schoenen er favoriet zijn, het maakt de mensen nieuwsgierig. Voor de bibliotheek zou je een (draaiende) boekenzuil kunnen gebruiken, waarin je de meest gelezen boeken van de week zet, favoriete materialen van een lener promoot, meerdere boeken van 1 schrijver neerzet, materialen die niet zoveel worden uitgeleend in het oog laten springen.

 

Foto 6: Door de tekst worden mensen op een eenvoudige manier erop attent gemaakt wat V&D doet. Deze slogan past ook bij de bibliotheek en zou niet misstaan op een zichtbare plek op een muur. Of met een van de volgende tekst: De bibliotheek van A tot Z, De bibliotheek, meer dan lezen alleen, De bibliotheek, wij zijn er voor u: betrokken, deskundig en dichtbij.

 

Foto 7: Deze opvallende blikvanger stond op het plein voor de bibliotheek om Activia Verwen Moment te promoten. De tent was zo ingericht dat je de smaak in alle rust kon beleven: rustgevende muziek, speciale lichteffecten, comfortabele bolstoelen en het product. De nieuwe bibliotheek kan een dergelijke actie doen op het plein om de bibliotheek als the place to be te promoten door producten en diensten op een leuke manier te presenteren.

 

Foto 8: Wat opvalt in het Stadshart is dat alle winkels met hun merknaam en huisstijl herkenbaar zijn. De naam van de winkel is duidelijk zichtbaar boven de ingang van de winkel en op ooghoogte. De bibliotheek is niet herkenbaar als bibliotheek omdat de grote witte letters op de ramen niet goed leesbaar zijn. Zet boven de ingang van de bibliotheek: bibliotheek of plaats een mooi kunstwerk in de huisstijl voor de deur die verwijst naar de bibliotheek.

 

Foto 9: Een mooi uitnodigend zitbankje om even op uit te rusten. Hij staat voor de winkel en maakt meteen reclame voor Maison Riviera. De nieuwe bibliotheek kan ook buiten een aantal zitbanken plaatsen met daarop de tekst: op de bank met de nieuwe bibliotheek. Met een boek op de bank maken ze ongevraagd extra reclame voor ons.

 

Foto 10: Naar aanleiding van de stapels blije dozen bij de Etos in de etalage, kwam de inspiratie om dit in de bibliotheek ook te doen, door BoekStart-koffertjes te stapelen op een displaytafel of voor het raam.

 

Foto 11: Het reuze ijsje voor de snackbar is een leuke blikvanger voor het winkelend publiek. Zo kun je voor de bibliotheek een grote stoel met boeken of stapels boeken neerzetten, die mensen uitnodigen om even te gaan zitten. Je kunt er ook reclame voor de bibliotheek op zetten: “Wist u dat u wel 10 boeken kunt lenen met een bibliotheekpas?".

 

Foto 12: Extraatje van de week! Special voor Buiten. In plaats van de publieksprijs kunnen we natuurlijk een hele mooie plaat maken voor op de deur met de vermelding beste bibliotheek óók volgens de mystery guest! En dan ook één prominent aanwezig in de bibliotheek in de buurt van de klantenservice.

 

Foto 13: Door deze foto op de ramen van Rituals kwamen wij op het idee om mooie foto's op de ramen in Almere Buiten te hangen. De ramen zijn door de verbouwingswerkzaamheden afgetimmerd met houten platen. Dit maakt de bibliotheek donker en het geeft een onprettige sfeer. De foto’s kunnen ook op de ramen in de winkels gezet worden als sfeer/ bewegwijzering.

 

Foto 14: Modeketen Setpoint is meerdere jaren achtereen als beste Nederlandse mannenmode keten genomineerd en de eigenaar van de winkel is hier trots op door het op zijn ruit vermeld. Wij zijn als bibliotheek ook trots op onze nominatie van beste bibliotheek 2010. Laten wij dit ook op de ruit zetten.

 

Foto 15: De vitrine van deze juwelierszaak viel ons op door de kleurrijke vormgeving. Deze vormgeving leent zich in de bibliotheek ook voor het uitstallen van nieuwe DVD’s en CD’s om er zo nog meer bekendheid aan te geven.

 

Foto 16: Winkel Expo maakt ons hiermee vrolijk en wij kregen het gevoel welkom te zijn. Kom de bieb vrolijk dansend en springend binnen, want er is door onze evenementen van alles te beleven.

 

Foto 17: Tip van de maand: Woensdagochtendfilm met aansluitend lunch in het leescafé voor € 5,- (Viel op vanwege schoolbord)

 

Foto 18: Aanbieding boekverloop. Superdeal tijdens de boekverkoop. Happy hour 16.00 – 17.00 uur 70% korting Informatieve Boeken, 50% korting Romans, 30% Jeugdboeken, 15% korting Overige (Viel op vanwege de gekleurde bollen)

 

Foto 19: De bibliotheek kan een aanbieding plaatsen op Groupon.nl. De dagaanbieding zou dan een abonnement voor €15,- met persoonlijk advies kunnen zijn met een voucher die drie maanden geldig is. (Viel op vanwege persoonlijk advies)

 

Foto 20: Dit kan niet missen, het is heel duidelijk dat je bij deze winkel iedere dag van de week terecht kunt. De openingstijden van de bibliotheek mogen ook aan de zijkant van de bibliotheek duidelijk zichtbaar zijn.

 

Foto 21: Even een kroketje bij de Febo halen. Het is niet duur en heerlijk. Ze spelen in op het moment en de behoefte van de winkelende klant. De bibliotheek kan dit ook doen met een knipoog naar het boek…..even een goed boek halen bij de bibliotheek….de grootste/ beste!

 

Foto 22: De boom van de V&D laat zien wat ze allemaal verkopen en hoe breed hun assortiment is. De bibliotheek kan op elke afdeling in een gekleurde bol laten zien met behulp van pictogrammen welke media er allemaal geleend kunnen worden of wat je allemaal kan doen/ beleven in de bibliotheek.