Samen lezen is leuker

Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker als je over een boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen.

Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring of leesclub. Een leeskring is een kleine groep mensen die gedurende een periode van meestal zes à acht weken hetzelfde boek leest. Ze komen daarna samen om te praten en te discussiëren over het boek.

Zelf een leeskring starten
Waar moet je allemaal aan denken en hoe begin je eraan? De brochure 'Praktische tips voor leeskringen' van NBD/Biblion zet alles voor u op een rijtje. Download de brochure hier.

Op de website mijnleeskring.nl zijn oproepen te lezen van mensen die graag een leeskring willen starten. Door een e-mail te sturen naar degene die de oproep heeft gedaan, kunt u snel met een kring aan de slag!

Op zoek naar een leeskring?
Via mijnleeskring.nl kunt precies zien waar er in Almere leeskringen actief zijn en bij welke leeskring u zich kunt aansluiten.

Leeskringservice 'Mijn Leeskring'
In Almere en Flevoland zijn veel leeskringen actief. Om hen van dienst te zijn biedt het Service centrum Flevolandse bibliotheken een leeskringtas met minimaal zes exemplaren van eenzelfde titel en achtergrondinformatie over de auteur en het boek.

Voor meer info: www.mijnleeskring.nl

Word gratis lid van deboekensalon.nl en win een boek|
De ‘Boekensalon’ is een nieuwe community  voor lezers en literatuurfans.  DeBoekensalon.nl is altijd en overal bereikbaar. Een literair thuis met voor elk wat wils: de nieuwste boeken, vergeten parels, tips, aanbevelingen en nieuwe leesvrienden. Leden van deze community kunnen op www.deboekensalon.nl hun meningen over boeken en auteurs uitwisselen, recensies van boeken en biografieën van auteurs raadplegen en elkaar hun uitgelezen boeken verkopen.

Met de unieke bibliotheekcode kun je je gratis aanmelden. Elke 10e aanmelder ontvangt een prachtig boek, helemaal voor niks. Kijk snel op deboekensalon.nl/bibliotheek en vul bij het aanmelden deze code in: BS005NBD95

Meer voor leeskringen

  • In het boek 'Lezen en leesclubs' geeft Inge Drewes veel tips hoe u een leeskring kunt opzetten en het beste kunt organiseren. U vindt dit boek in ‘De Doorkijk’ van de nieuwebibliotheek .
  • 'Boek-delen,Tijdschrift voor lezers en leeskringen' met o.a. interviews, recensies en in elk nummer een uitgebreid dossier rond één boek. U vindt dit tijdschrift eveneens in ‘De Doorkijk’.

Interessante websites voor leeskringen

www.mijnleeskring.nl
www.leeskringen.nl
www.vitaal.nl

www.boekgrrls.nl

www.leestafel.info

www.boekentaal.info
www.literatuurplein.nl