Lezen met de allerkleinsten

De nieuwe bibliotheek vindt het belangrijk dat kinderen, hoe klein ze ook zijn vroeg met boeken in aanraking komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die veel voorgelezen worden meer kans hebben om zelf ook goede en enthousiaste lezers te worden. Hun taalontwikkeling is beter en ze kunnen makkelijker mee komen op school.

Speciaal voor de allerkleinsten en de peuters/kleuters heeft de nieuwe bibliotheek speciale, op de leeftijd afgestemde, projecten.

BoekStart
BoekStart wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. Want samen met je kind een boek lezen kan al als je kind nog een baby is. U kunt uw kind (tot en met 18 maanden) gratis lid maken van de bibliotheek en ontvangt dan een leuk koffertje met twee babyboekjes en wat aanvullende informatie. Op de peuterafdeling vindt u daarnaast een leuke collectie babyboekjes die met de bibliotheekpas geleend kunnen worden. Meer informatie over BoekStart is verkrijgbaar bij de medewerker op de jeugdafdeling.

Voorleeskoffertje
Voor de iets oudere kinderen hebben we het Voorleeskoffertje. Dit zijn thematische koffertjes met daarin vier boekjes, allemaal rondom één thema zoals
vakantie, muziek, naar bed, op het potje, anders zijn, tranen en troost, een nieuwe baby etc. De koffertjes zijn, qua inhoud, aangepast voor peuters of kleuters. Bent u op zoek naar een koffertje met een speciaal onderwerp dan kunt u dat op maat laten maken.
Vraag een van onze medewerkers op de jeugdafdeling naar de mogelijkheden hiervoor. U krijgt dan binnen twee weken bericht wanneer het koffertje klaarstaat. Het koffertje is gratis te leen voor vier weken.